Good Food is Good Mood

Publicat pe 24 august 2020

Cina e mult mai gustoasă atunci când o împarți cu cei dragi!

Ăsta e mesajul după care ne ghidăm zi de zi, cu scopul de a vă mulțumi sufletele.

De-a lungul timpului, oamenii au învățat că mâncarea pregătită și savurată în grupuri mai mari sau mai mici le determină identitatea, cum se disting de ceilalți sau apartenența la o comunitate. Mâncarea nu mai reprezintă o chestiune de supraviețuire sau de putere. 

În prezent, mesele luate în familie sau în grupuri de prieteni reprezintă și un prilej de socializare, comunicare și integrare, precum și bucuria de a împărtăși cu cei dragi.

Masa, ca obiect fizic de mobilier este un simbol central al casei părintești, un loc al memoriei, care încă din copilarie ne induce o stare de solidaritate și de relaxare. Cu toții cunoaștem povestea lui Marcel Proust și a lui madlenă, care, în urma unei singure mușcături îl transportă înapoi în copilăria ideală și lipsită de griji de care a avut parte. Așadar, mirosul și gustul sunt simțuri care sunt în strânsă legatură cu amintirile noastre.

Din păcate, rapiditatea cu care se defășoară lucrurile astăzi, graba, joburile sau traficul reprezintă de multe ori niște piedici în a lua masa în familie, cum se cuvine.

Totuși, pentru un copil este esențial ca acest lucru să se întâmple în mod regulat, din mai multe motive: învață cum să respecte un orar zilnic de masă, cum să comunice mai bine și mai eficient sau să se bucure de compania celorlalți. Pe de altă parte, copilul poate fi educat în ceea ce privește bunele maniere sau o poziție corectă la masă. 

De asemenea, oamenii au tendința să mănânce mai sănătos atunci când nu sunt pe grabă și împart mâncarea și cu alții. Fructele și legumele sunt mai des consumate, astfel greutatea este mai bine ținută sub control, riscul de depresie este mai mic iar încredera de sine e mai accentuată.

O masă împărțită e un mod foarte bun de a reduce stresul cotidian și de a ne conecta unii cu ceilalți. 

pranzcina.ro susține mesele în familie și bucuria anticipării unei mese delicioase. De aceea gatim porții gustoase și generoase, pentru ca tu și cei dragi să petreceți timp de calitate împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *