Sfaturi pentru a te bucura mai mult de bunătăți

Publicat pe 4 august 2020

Gătim zi de zi, pentru că ne place, pentru că ne este foame, pentru că e nevoie!
Desigur, toată lumea știe că ingredientele proaspete plus o mână pricepută scot cele mai bune bucate.
Dar știm cum să depozităm corect preparatele astfel încât să ne bucurăm de ele cât mai mult timp?

Bineînțeles, indicațiile de păstrare sunt diferite de la caz la caz. Astfel încât unele alimente sunt mai bine păstrate într-un loc răcoros și umbrit; altele însă, cum este cazul mâncărurilor gătite, este esențial să le păstrăm într-un frigider corect optimizat.

De aceea, venim cu câteva sfaturi în întâmpinarea ta, ca să ne asigurăm că te bucuri cât mai mult de mâncarea pe care o comanzi de la pranzcina.ro!

  • După ce faci comanda pe pranzcina.ro, noi preparăm bunătățile în condiții de igienă riguroasă, doar din ingrediente proaspete exclusiv în ziua livrării, ca atunci când ajunge la tine să fie numai bună de mâncat.
  • Porția de mâncare pentru o persoană se consideră de 300 g, însă noi gătim porții mari, la oală și la tavă, pentru toată familia, de aceea o ambalăm în găletușe și recipiente speciale, pentru a fi livrată în siguranță.
  • Cel mai indicat lucru după ce primești mâncarea este să desprinzi capacele și foliile care o acoperă și să o lași să se răcească treptat, până când ajunge la temperatura camerei. Abia după ce ajunge la temperatura camerei este recomandat să o băgăm la frigider. Mâncarea gătită se depozitează pe cel mai de sus raft al frigiderului pentru că poate fi contaminată cel mai rapid.
  • De asemenea, temperatura optimă a frigiderului ar trebui să fie între 4 și 5 grade Celsius. Și încearcă să nu umpli frigiderul până la refuz, deoarece curenții de aer nu vor circula așa cum trebuie, frigiderul va răci mai puțin iar alimentele tale riscă să se altereze mai repede.
  • Încearcă să așezi alimentele mai vechi în față, pentru a fi consumate înainte ca ele să se strice, iar cele mai proaspete mai în spate. Astfel, reduci riscul de a arunca mâncarea. Un frigider bine organizat înseamnă mai multă economie.
  • Nu uita nici de borcanele sau recipientele deja desfăcute. Acestea trebuie acoperite corespunzător, ca să previi apariția mucegaiului și răspândirea acestuia pe alte alimente.
  • Un ultim sfat ar fi să cureți frigiderul în mod regulat cu oțet și apă călduță, deoarece acesta este și un dezodorizant natural și elimină mirosurile neplăcute.

Sperăm ca sfaturile noastre să îți fie de folos și astfel să reducem risipa de mâncare, care are loc anual în cantități uriașe la nivel global.

Savurează și tu bunătățile gătite de PranzCina.ro în siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *